Recreational Dance Classes

Preschool Dance

Mini Movers/Mommy & Me: (18 mo. To 2.5 years): 30 min

A creative movement class that invites children to dance through the use of fun music, activities, and props. Children will learn classroom etiquette, gross motor skills and basic ballet and dance skills.

Tuesday 4:30-5:00

 

Beginning Ballerinas (3-4 years): 30 min

The foundation of all forms of dance, ballet is a classical form that emphasizes grace and strength, as well as proper technique and terminology. Children will learn age-appropriate skills while exploring creative movement.

Thursday 5:00-5:30

 

4 Year Combo Class (4-5 years): 45 min

An introduction to ballet, tap and jazz.

Thursday 4:45-5:30

 

Prima Ballerinas (4-5 years): 30 min

A Level 2 Ballet class with a  foundation of classical form that emphasizes grace and strength, as well as proper technique and terminology. Children will learn age-appropriate skills while exploring creative movement.

Tuesday 5:30-6:00

 

Dance and Tumble (4-5 years): 1 hour

An introduction to ballet and gymnastics skills.

Wednesday 6:00-7:00

School Age Dance

5-7 Combo (Ballet, Jazz, Tap): 1 hour

Combine the technique of different styles of dance for a fun and up-beat class. Along with technique this class emphasizes rhythm, musicality and coordination.

Wednesday 6:30-7:30

 

Jr. Hip Hop & Tumble (5-7 years): 1 hour

An introduction to hip hop and tumbling skills.

Wednesday 5:00-6:00

Thursday 5:30-6:30

 

Hip Hop & Tumble (8 & up): 1.5 hours

Thursday 6:30-8:00

 

Pom Dance/Cheer (5 & up): 1 hour

Tuesday 6:00-7:00

 

8 & up Combo (Ballet, Jazz, Tap): 1.5 hours

Wednesday 6:30-8:00

Invitation Only Classes

*These classes are available by invitation or evaluation only

Ballet

Ballet/Jazz I (5 and up): 1 hour

Thursday 4:30-5:30

 

Ballet II: 1 hour

Tuesday 4:30-5:30

 

Ballet III: 1.5 hours

Monday 6:30-8:00

 

Ballet IV: 1.5 hours

Monday 4:30-6:00

 

Ballet V: 1.5 hours

Monday 4:15-5:45

 

Ballet V-VI/Pointe/Pre-Pointe: 1.5 hours

Tuesday 6:30-8:00

Jazz

Jazz II: 1 hour

Wednesday 5:30-6:30

 

Jazz III: 45 min

Tuesday 7:15-8:00

 

Jazz IV: 45 min

Monday 6:45-7:30

 

Jazz V: 45 min

Tuesday 5:00-5:45

Tap

Tap I (5 & up): 30 min

Thursday 5:30-6:00

 

Tap II: 1 hour

Tuesday 5:30-6:30

 

Tap III: 45 min

Monday 5:45-6:30

 

Tap IV: 45 min

Saturday 9:00-9:45

 

Tap V: 45 min

Saturday 11:00-11:45

Dance Kaleidoscope

DK III: 45 min

Tuesday 6:30-7:15

 

DK IV: 45 min

Monday 6:00-6:45

 

DK V: 45 min

Tuesday 5:45-6:30

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

765-446-8446

dmgdesk82@gmail.com

Hours of Operation

M-F 4:00-8:00

T/TH/SAT 9:00-12:00
 

DMG

Gymnastics 

411 Meijer Drive
Lafayette, IN 47905

DMG Too

Preschool Programs, Dance & Cheer
4821 Tazer Drive
Lafayette, IN 47905

Member Organization: