Recreational Dance Classes

Preschool Dance

Tiny Tappers: (3-4 years): 30 min

An introductory tap class for the littles to learn the basics of tap dance. They will learn basic tap technique, how to create rhythm with their feet, and have fun making lots of new tap sounds! 

Thursday 4:30-5:00

 

Beginning Ballerinas (3-4 years): 30 min

The foundation of all forms of dance, ballet is a classical form that emphasizes grace and strength, as well as proper technique and terminology. Children will learn age-appropriate skills while exploring creative movement.

Thursday 4:00-4:30

Thursday 5:00-5:30

 

Prima Ballerinas (4-5 years): 30 min

A Level 2 Ballet class with a  foundation of classical form that emphasizes grace and strength, as well as proper technique and terminology. Children will learn age-appropriate skills while exploring creative movement.

Wednesday 6:00-6:30

 

Dance and Tumble (4-5 years): 1 hour

An introduction to fun creative movement and jazz technique and gymnastics skills.

Wednesday 6:00-7:00

IMG_5332.jpg
elaina ballet_Fotor.jpg

School Age Dance

Cheer & Pom: 45 min

Learn the basics of cheerleading and pom dance in this combo class! They will learn arm positions, chants, stunting, and pom routines. This class emphasizes rhythm, musicality and coordination.

Monday 6:15-7:00

5-7 Combo (Ballet, Jazz, Tap): 1 hour

Combine the technique of different styles of dance for a fun and up-beat class. Along with technique this class emphasizes rhythm, musicality and coordination.

Wednesday 6:30-7:30

 

Jr. Hip Hop & Tumble (5-7 years): 1 hour

An introduction to hip hop and tumbling skills.

Wednesday 5:30-6:30

Thursday 5:30-6:30

 

Hip Hop & Tumble (8 & up): 1.5 hours

Thursday 6:30-8:00

 

8 & up Combo (Ballet, Jazz, Tap): 1.5 hours

Wednesday 6:30-8:00

cheer pom.jpg

Baton Twirling

Baton Twirling (Ages 6 and up): 45 minutes

Tuesday 5:30-6:15

Cyber Monday Clothing Sale Instagram Post.png

Invitation Only Classes
*These classes are available by invitation or evaluation only

Ballet

Ballet/Jazz I (5 and up): 1 hour

Thursday 4:30-5:30

 

Ballet II: 1 hour

Monday 7:00-8:00

 

Ballet III: 1.5 hours

Tuesday 5:30-7:00

 

Ballet IV/V: 1.5 hours

Monday 5:00-6:30

Ballet IV-V/Pointe/Pre-Pointe: 1.5 hours

Tuesday 4:15-5:45

ballet 5.jpg

Jazz

Jazz II: 1 hour

Monday 5:15-6:15

 

Jazz III: 1 hour

Tuesday 4:30-5:30

 

Jazz IV: 1 hour

Monday 6:30-7:30

Jazz V: 1 hour

Tuesday 5:45-6:45

chloe middle split.jpg

Tap

Tap I (5 & up): 30 min

Thursday 5:30-6:00

 

Tap II: 45 min

Monday 6:15-7:00

 

Tap III: 45 min

Monday 4:30-5:15

 

Tap IV: 45 min

Saturday 10:15-11:00

Tap V: 45 min

Saturday 11:00-11:45

tap ii.jpg

Lyrical

Lyrical III: 45 min

Tuesday 7:00-8:00

 

Lyrical IV: 45 min

Monday 7:30-8:30

Lyrical V: 45 min

Tuesday 5:45-6:45

 

IMG_7406.jpeg